kalendář

pátek 16. června 2017

Setkání zástupců Ústí nad Labem a Drážďan


16. 6. 2017, Ústí nad Labem

V pátek 16. 6. 2017 došlo ke společnému setkání zástupců měst Ústí nad Labem a Drážďan, jejichž fotbalové kluby spolupracují v rámci projektu přeshraniční spolupráce SN-CZ Zwei Länder, zwei Sprachen, durch Fußball verbunden / Dvě země, dva jazyky, spojené fotbalem.

Setkání se zúčastnili nejvyšší představitelé obou měst. Primátorka Statutárního města Ústí nad Labem paní Ing. Věra Nechybová spolu se svým náměstkem MUDr. Jiřím Madarem a také starosta Drážďan Dr. Peter Lames, zároveň radní pro finanční, personální a právní záležitosti. Účelem setkání bylo zhodnotit první fázi projektu, nastínit jeho další pokračování a také zhodnotit spolupráci mezi oběma městy. 
Úvod programu obstarala prohlídka Městského stadionu v Ústí nad Labem s výkladem, zástupci obou stran si přošli kompletní zázemí na stadionu a také obě hrací plochy. Následoval přesun na Větruši, kde Christian Knoll odprezentoval návrh koncepce druhé fáze projektu Zwei Länder, zwei Sprachen, durch Fußball verbunden v rámci SN-CZ 2014-2020. Celé setkání pak skončilo společným obědem.
"Celý projekt hodnotím veskrze pozitivně. Moc se mi líbí, jak obě města spolupracují a totéž platí o fotbalových klubech. Vždy budu tento projekt podporovat v jeho zdárném pokračování," řekl po setkání starosta Drážďan Dr. Peter Lames. "S výrokem pana starosty můžeme jedině souhlasit, protože úplně stejně vnímá projekt také česká strana," souhlasil MUDr. Jiří Madar.


Účastníci setkání:

Drážďany:
Dr. Peter Lames - starosta
Ralf Minge - Finanční ředitel SG Dynamo Dresden
Jan Seifert - Ředitel akademie SG Dynamo Dresden
Christian Knoll, Rene Beuchel - asistenti ředitele akademie SG Dynamo Dresden

Ústí nad Labem:
Ing. Věra Nechybová - primátorka Statutárního města Ústí nad Labem
MUDr. Jiří Madar - 1. náměstek primátorky
Ing. Petr Heidenreich - výkonný řeidtel FK Ústí nad Labem, a.s.
Václav Kožíšek - předseda výboru FK Ústí nad Labem - mládež, z.s.
Zdeněk Bechyně - místopředseda výboru FK Ústí nad Labem - mládež, z.s.
Petr Jahnel - koordinátor projektu SN-CZ za FK Ústí nad Labem - mládež, z.s.



Žádné komentáře:

Okomentovat